Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+
logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+

Razvijanje i unaprjeđivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima

Održana dvodnevna radionica Supporting educators for innovative, open and digital education

Dvodnevna radionica Supporting educators for innovative, open and digital education, organizirana u  okviru Strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju ET2020 pri Europskoj komisiji, a vezano uz tematsku radnu skupinu za digitalne vještine i kompetencije, održana je 7. i 8. prosinca 2017. u Sveučilišnom računskom centru Srce. Domaćini radionice bili su Srce i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a na njoj je sudjelovalo više od 40 predstavnika iz 18 zemalja članica Europske unije.

Tijekom dvodnevne radionice sudionici su raspravljati o sljedećim pitanjima:
1. Koje digitalne vještine i kompetencije su potrebne nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja kako bi mogli napredovati u digitalnom društvu i ekonomiji koja se ubrzano razvija?
2. Koliko državna tijela i ustanove u sustavu visokog obrazovanja kroz politike, strategije i konkretne mjere pružaju podršku u kontinuiranom usavršavanju nastavnika u sustavu visokog obrazovanja?
3. Kako osigurati najbolju podršku nastavnicima u primjeni otvorenih obrazovnih sadržaja u visokom obrazovanju?
Na radionici je predstavljen i novi europski okvir za digitalne kompetencije edukatora koji je objavila Europska komisija.

Na radionici je kao govornik sudjelovala članica radne skupine projekta Educa-T prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija koja je prisutnima predstavila Projekt Educa-T i njegove očekivane ishode.

Fotografije s radionice dostupne su na poveznici:

http://www.srce.unizg.hr/en/international-relations/pla7-detailed-programme