Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+
logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+

Aktivnosti projekta

Završna konferencija projekta Razvijanje i unapređivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima (Emphasis on developing and upgrading of competences for academic teaching - Educa-T) održana je 8. svibnja 2018. godine na Učiteljskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Pročitaj više
Deveti sastanak Radne skupine projekta Educa-T održan je 23. ožujka 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Pročitaj više
Online Educa Berlin održava se već 23 godine i okuplja više od 2.000 sudionika svake godine. Glavna tema 2017. godine bila je Nesigurnost učenja.
Pročitaj više
Dvodnevna radionica Supporting educators for innovative, open and digital education, organizirana u okviru Strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju ET2020 pri Europskoj komisiji, a vezano uz tematsku radnu skupinu za digitalne vještine i kompetencije, održana je 7. i 8. prosinca 2017. u Sveučilišnom računskom centru Srce. Domaćini radionice bili su Srce i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a na njoj je sudjelovalo više od 40 predstavnika iz 18 zemalja članica Europske unije.
Pročitaj više
Sveučilište u Zadru ugostilo je dana 20. studenoga 2017. godine fokus grupu u sklopu projekta Educa-T na kojoj su asistenti i mlađi docenti analizirali prijedlog kompetencijskoga profila nastavnika u visokom obrazovanju. Fokus grupu vodio je član Radne skupine projekta Educa-T doc. dr. sc. Marko Turk.
Pročitaj više
Dana 16. i 17. studenoga 2017. godine u Brusselsu, Kraljevina Belgija održan je seminar o izazovima u kreiranju kurikuluma u visokom obrazovanju koji je organiziralo Flamansko vijeće za obrazovanje, savjetodavno tijelo nadležno za sve razine obrazovanja. Seminar je dio aktivnosti koje ovo tijelo provodi u okviru Erasmus+ projekta „The curriculum in higher education challenged“.
Pročitaj više
U razdoblju od 5. do11. studenoga 2017. godine organizirano je studijsko putovanje u Englesku i Škotsku za članove Radne skupine i projektnog tima projekta Educa-T. Svrha studijskog putovanja bila je upoznavanje s propisima i praksom vezanom za unapređenje kompetencija za učenje i poučavanje na visokim učilištima.
Pročitaj više
Osmi sastanak Radne skupine i radionica za izradu kurikuluma za unapređenje kompetencija nastavnika za poučavanje u visokom obrazovanju održani su 26. listopada 2017. godine na Sveučilištu u Dubrovniku.
Pročitaj više
Sveučilište u Dubrovniku ugostilo je dana 20. listopada 2017. godine fokus grupu u sklopu projekta Educa-T na kojoj su asistenti i mlađi docenti analizirali prijedlog kompetencijskoga profila nastavnika u visokom obrazovanju.
Pročitaj više