Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+
logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+

Razvijanje i unaprjeđivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima

Održan 7. sastanak Radne skupine i radionica projekta Educa-T

Sedmi sastanak Radne skupine i radionica za izradu kurikuluma za unapređenje kompetencija nastavnika za poučavanje u visokom obrazovanju održani su 6. listopada 2017. godine na Sveučilištu Josipa Jurja Dobrile u Puli. Prije početka rada sudionike je pozdravila dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić i zaželjela dobrodošlicu na Fakultet.

Radionicu za izradu kurikuluma za unapređenje kompetencija nastavnika za poučavanje u visokom obrazovanju vodila je prof. emerit. Vlasta Vizek Vidović. Članovi Radne skupine radili su na opisima pojedinih predmeta u prvome ciklusu kurikuluma (obvezni dio) te su podijelili poslove za izradu opisa predmeta iz ostatka kurikuluma. Na radionici su se raspravili pojedini detalji vezani uz korištenje terminologije i korištenje obrazaca. Sudionici radionice usuglasili su se da bi nacrt kurikuluma trebalo dovršiti do kraja kalendarske godine.

Nakon radionice članovi Radne skupine održali su kraći radni sastanak na kojem su dogovoreni termini sljedećih aktivnosti Radne skupine te detalji vezani uz studijsko putovanje, preostale fokus grupe i radionice.