Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+
logo
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Erasmus+

Razvijanje i unaprjeđivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima

Održana treća radionica i četvrti sastanak Radne skupine projekta Educa-T

U sklopu projekta Educa-T održana je 21. travnja 2017. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, treća radionica i četvrti sastanak Radne skupine za izradu preporuka o kvalitetnom poučavanju i učenju u hrvatskom visokom obrazovanju i nacionalnoga profila kompetencija te okvirnoga kurikuluma za poboljšanje kompetencija nastavnika u visokom obrazovanju.

Treća radionica za članove Radne skupine projekta Educa-T održana je pod vodstvom prof. emerit. Vlaste Vizek Vidović. Tijekom radionice članovi Radne skupine finalizirali su kompetencijski profil visokoškolskog nastavnika te započeli rad na planiranju kurikuluma.

Tijekom četvrtoga sastanka Radne skupine projekta Educa-T svi prisutni obaviješteni su o predstojećim aktivnostima. Tijekom svibnja održat će se Seminar o vrednovanju ishoda učenja i edukaciji edukatora na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci, studijsko putovanje u Švedsku te prva fokus grupa na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.

Također, članovima Radne skupine prezentirane su povratne informacije dobivene od sudionika konferencije Srce, Dani e-infrastrukture 2017., održane 5. travnja 2017. godine. Na spomenutoj konferenciji prisutnima je predstavljen projekt Educa-T, kao i teme i pitanja vezana uz studijsko putovanje u Švedsku. Članovi radne skupine imali su priliku tijekom sastanka analizirati spomenuta pitanja te ih nadopuniti svojim sugestijama.

Četvrta radionica i peti sastanak Radne skupine održat će se 9. lipnja 2017. godine u Splitu.